XBRL

 

PROPHIX XBRL Reporter

Door de toenemende vraag naar verbeterde transparantie van de financiële rapportage wordt het uitwisselen van financiële gegevens met regelgevende instanties en overheden steeds crucialer. XBRL (eXtensible Business Reporting Language) is de wereldwijd geaccepteerde standaard voor de uitwisseling van financiële gegevens in digitale vorm. XBRL biedt een standard opzet zodat de financiële informatie eenvoudig gelezen, geschikt en geanalyseerd kan worden door software, waardoor handmatig werk vermeden kan worden. De invoering van XBRL wordt op dit moment aangejaagd doordat steeds meer overheidsinstanties ofwel eisen of aangegeven hebben op welk moment ze gaan eisen dat financiële gegevens door middel van XBRL aangeleverd gaan worden. In Nederland hebben onder andere de belastingdienst, CBS en de Kamers van Koophandel al aangekondigd dat ze XBRL gaan eisen. Voor algemene informatie zie de site van het Standard Business Reporting Programma: SBR

De XBRL standaard is zeer solide en aanpasbaar aan vele rapportage-eisen. De standaard is beschreven in ca. 2.000 pagina’s specificaties. De uitdaging om zelf een oplossing te ontwikkelen is dan ook voor vrijwel iedere organisatie niet doenlijk. De oplossing zal dan ook vrijwel altijd gezocht worden door een integrale oplossing die XBRL ondersteunt. Alleen dan kan voorzien worden in de eisen van een betrouwbare en eenduidige rapportage.

PROPHIX XBRL Reporter, powered by Semansys, is  een integrale oplossing die verbinding kan maken met de bestaande dimensies, accounts en bron data van PROPHIX en met behulp van lokale taxonomieën XBRL rapportages op kan leveren. Aanvullende gegevens van andere databronnen en commentaren kunnen gecombineerd worden zodat volledige XBRL rapporten geproduceerd kunnen worden. Als geïntegreerde oplossing is dit een aanvulling op de PROPHIX oplossing en geeft PROPHIX XBRL Reporter u de mogelijkheid om uw financiële processen nog verder te stroomlijnen.

Complete%20Integration.png

 Eenvoudig inzetbaar

PROPHIX XBRL Reporter is ontworpen voor de financiële eindgebruiker en stroomlijnt het proces van XBRL rapportage. Kenmerken:

  • Directe verbindingen met PROPHIX dimensies, accounts, en data
  • Ondersteunt elke XBRL taxonomie
  • Rapportage sjablonen voor de belangrijkste financiële verslagen
  • Volledig aanpasbare mapping voor accounts en dimensies
  • Flexibele rapport lay-out
  • Mogelijkheid tot opname van gegevens uit andere bronnen
  • Volledige audittrail

 

Een document wizard leidt de gebruiker door het proces van het creëren van een XBRL rapport. Met een beperkt aantal stappen kan een volledig XBRL rapport geproduceerd worden.

PROPHIX werkt op het gebied van XBRL samen met Semansys, de toonaangevende leverancier van XBRL oplossingen.